Poolvärmare

En pool är ingen pool utan en bra poolvärmare. En vanlig svensk pool får sällan ett badvatten med temperatur som överstiger 19-20 grader och det är skönare att bada när vattnet istället håller runt 25-27 grader. Idag finns ett bra utbud av pool värmare och även miljövänliga sådana som drivs av sol.

Poolvärmare el

Poolvärmare som drivs av el var vanligare förr. Uppvärmning av pool med el är dock dyrt och används idag snarare som ett komplement, än som ett komplett system. Det är även vanligare med denna typ av poolvärme när det gäller mindre pooler, ofta ovanmarkspooler.

Värmepump pool

En värmepump till pool är ett av de mest ekonomiska och praktiska sätten att ge värme till pool. Fördelen, i jämförelse med pumpar som drivs av solfångare, är att en värmepump har en konstant värme som ställs in på den nivå som pumpen klarar av. Du är inte beroende av att solen skiner och kan alltså njuta av ett bad även när det regnar. Merparten av värmepumparna jobbar med utomhusluften ända ned till 10 grader. Effektiviteten är stor och många av de nya värmepumparna drar flera gånger mindre i kostnader än gamla poolvärmare som drivs av el.

Solfångare pool

Ett väldigt ekologiskt sätt att ge värme till pool är att använda solfångare. De nya solfångarna är mycket effektiva och tillverkade i tåligt material så att de håller länge. En poolsolfångare är en enkel och oglasad solfångare i ett syntetiskt material som absorberar värmen. Ett sätt att värma pool med solfångare, är att badvattnet cirkuleras från poolen till själva solfångaren. Solfångare kan också monteras på tak, terrasser eller i trädgården. Man köper solfångaren i ett färdigt paket och installationen brukar vara rätt enkel. Du kan spara upp till 45 % genom att värma din pool med solfångare, i jämförelse med andra pool värmare.

Värmeväxlare pool

Använder du dig av en värmeväxlare för pool kan du dra nytta av en redan installerad värme- eller oljepanna, fjärrvärme eller om du har någon annan värmekälla i huset. Du för helt enkelt över värmen från en värmekälla till din pool och är ett effektivt sätt att värma en pool. Det finns flera varianter, se till att du köper en tillräckligt kraftig för din typ av pool och att den tål klorvatten.