Glasfiberpool

Att anlägga en glasfiberpool istället för till exempel en betongpool, börjar bli allt vanligare. Det finns många fördelar med glasfiber pooler, inte minst att de är mycket tåliga. Att använda sig av gamla metoder, som att först gjuta swimmingpoolen, för att därefter måla och kakla, är mycket mer omständligt än att anlägga en pool i glasfiber. I tillägg har alla glasfiberpooler trappor istället för stegar, och är mjuka i kanterna. Sköter du din glasfiber pool på rätt sätt kan den hålla i upp till 35 år.

Fördelar med glasfiber pool

Den största fördelen med glasfiber pool är som sagt att de tål mycket. Hållbarheten är stor och blir det ändå en skada i poolen går den lätt att åtgärda. Den hårda och glatta ytan gör att en swimmingpool i glasfiber dessutom är enkel att hålla ren. Du får med andra ord en fräsch pool med gnistrande vatten. Det krävs mindre energi för att värma upp en swimmingpool i glasfiber, då själva konstruktionen kan liknas vid en termos. Ingen värme försvinner ut genom poolkanterna.

Utbudet av olika prisklasser och former är också stort, även om du får räkna med att en pool i glasfiber är något dyrare än andra pooler. Som regel är det enkelt att montera ihop glasfiberpooler och går även att montera på vintertid. Vanligtvis tar poolen bara några dagar att sätta ihop.

En glasfiberpool kräver mindre kemikalier

Eftersom ytan på en glasfiberpool är så pass glatt, fastnar det dessutom mycket mindre alger och annan smuts. Därför behövs inte heller lika mycket kemikalier för att hålla poolen ren, faktiskt i snitt 70 % mindre kemikalier än i en betongpool. Trots att priset för glasfiber pooler är högre än andra pooler, kan du alltså tjäna in en stor del av kostnaden genom att du slipper använda så mycket kemikalier och att värmeåtgången är mindre.

Hur anlägger man en pool i glasfiber?

När man köper en pool i glasfiber levereras den i ett enda stycke, för att placeras i en grop på gården som är grävd i förhand. I botten av gropen har man ett lager av grus och sand som plattas till genom att använda en så kallad padda. Detta för att få ett jämnt och fint underlag. Det är viktigt att dräneringen fungerar, så att det inte kan rinna in vatten under glasfiber poolen. Glasfiber pooler gjuts inte fast i gropen och vill du flytta den är det inga större problem.