Bubbelpool

En bubbelpool är ett lyxigt inslag i en bostad och kan förgylla många stunder. Eller varför inte bygga bubbelpool utomhus? En bubbelpool har en bred prisskala, man kan betala allt från 12 000 kronor till 120 000 kronor eller ännu mer för en bubbelpool. I de allra lägsta prisklasserna hittar du så kallade systemkar, där det bara finns plats för en person. De dyrare bubbelpoolerna kan ha plats för 8 personer och ha automatisk nivåkontroll, inbyggt filter och elvärme som standard. Du kan även köpa bubbelbadkar utan system och komma billigare undan, även om det naturligtvis inte är samma sak.

Materialet i bubbelpooler

När det gäller bubbelpooler är det vanligt med porslinsemalj som har tre skikt och som är både tåliga och lätta att rengöra. Bubbelbad i form av massagebad är en annan typ, som är tillverkade i sanitetsakryl med högblank finish. Väljer du att bygga bubbelpool i något av dessa två material kan du komma undan med 10-20 000 kronor. Det finns även mer avancerade bubbelpooler i prisklasser över 20 000 kronor kan du få material som består av tre skikt, PFI, där det är akrylgel längst in, glasfiberarmerad polyester ovanpå detta och sedan ett skikt i ljud- och värmeisolerande polyuretanskum. Vanligtvis går det att välja mellan massor av olika pastellfärger.

Bubbelpool utomhus

När du ska bygga bubbelpool utomhus ska du givetvis ha en isolerad sådan. Ett så kallat spabad kostar från 40 000 till 200 000 kronor, men är genuin lyx. Att bygga bubbelpool utomhus istället för en vanlig pool, är lättare. Du behöver till exempel inte bygglov och bubbelpoolen levereras färdig och på den plats som du önskar. Det enda som behövs för en bubbelpool utomhus är en jämn yta som är stark nog att klara av tyngden från bubbelpoolen.

Att tänka på när du ska bygga bubbelpool

Oavsett om du ska bygga bubbelpool inomhus eller bubbelpool utomhus, finns det en rad punkter som du bör gå igenom innan. För det första: hur många ska kunna bada i bubbelpoolen? Var kan bubbelpoolen bäst placeras? Är det en pool utomhus bör den vara relativt nära huset. Du måste också ta ställning till vilket reningssystem du behöver. Vid bubbelpool utomhus är det även viktigt att poolen är ordentligt isolerad för så lite värmeförlust som möjligt, samt att du har ett värmelock till poolen. Välj alltid en etablerad leverantör när du köper bubbelpool, så att du är säker på att få rätt service och reservdelar vid behov i framtiden.